Wie zijn wij?


 Elly

De liefde voor koken heb ik vooral van mijn vader meegekregen. Hij kookte altijd en als kind probeerde ik al graag allerlei toetjes uit en bakte ik graag iets lekkers voor bij de koffie.

Toen ik op kamers woonde, begon ik met het verzamelen van recepten en dat is nooit meer gestopt. Inmiddels heb ik veel heerlijke recepten waaronder ook veel recepten zonder vlees of met vegetarisch vlees.

In mijn werk met kinderen vind ik liefde en aandacht belangrijk. Nu ik met voeding bezig ben, zijn het eigenlijk dezelfde sleutelwoorden die maken dat ik erg kan genieten in de keuken en het werk kan doen vanuit mijn hart. Toen ik voor het eerst een wereldmaaltijd maakte (www.werelddelen.nl) werd ik me ervan bewust dat vlees een enorm beslag legt op de wereldvoedselvoorraad. Dat wetende ben ik gestopt met vlees eten.

Samen met Nella verrassende hapjes maken voor onze catering is puur genieten. Het bereiden en daarna mensen te zién genieten geeft ons veel vreugde en energie.

 

 Nella

Als kind kookte ik al vaak. We woonden op een boerderij met veel aanloop en er aten dan ook regelmatig mensen mee. Koken was niet mijn moeder’s grootste hobby maar omdat ze erg voor gezond was, verscheen er toch elke dag een verantwoord voedzame maaltijd op tafel. Ik vond koken juist heel leuk en kreeg alle ruimte van mijn moeder om me uit te leven in de keuken. Ik experimenteerde naar hartenlust met recepten en eigen probeersels.

Toen ik me later toelegde op de schilderkunst had ik hetzelfde ambachtelijke gevoel als ik verf maakte van pigmenten en bindmiddel.

Mijn hart gaat open in keukens waar het één groot feest is van potten, pannen, geuren, kleuren, rekken vol kruiden en specerijen en bij een bezoek aan een kasteel of paleis voel ik me altijd het meest thuis in de keuken.

Bij het zien van de film ‘Our daily bread’ (2007 Nikolaus Geyrhalter www.ourdailybread.at ) besloot ik definitief te stoppen met het eten van vlees en later ook van vis en ben ik me gaan verdiepen in het lekker en gezond eten zonder vlees en vis. Met de Vegetarische Slager Catering samen met Elly als gevolg.

Puur genieten, dat is onze missie

Elly & Nella

Vegetarische Slager Catering
 Vegetarische Slager Catering · info@vegetarischeslagercatering.nl

Puur genieten